Bakanlar Ermenek'teki son durumu açıkladı

- Güncelleme:
Bakanlar Ermenek'teki son durumu açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Bakan Taner Yıldız ve Lütfi elvan Ermenek'teki kurtarma çalışmalarındaki son durumu gazetecilerle paylaştı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız Ermenek'teki son durumu aktarırken işlerinin zor olduğunu ve zaman ihtiyaçları olduğunu belirtti. Şu ana kadar kimseye ulaşamadıklarını belirten Bakan Yıldız özetle şunları söyledi;

"Zamana ihtiyacımız olabilir. ne kadar zamana ihtiyacımız olduğunu da her yeni gelen tablo ile belirleyebiliriz. Şu anda geldiğimiz nokta tahmin ettiğimizin de üstünde zor bir nokta.Vagonların görüntüleri sizlere ulaştırıldı. Çok şiddetli bir basıncın olduğunu gördük orada. Biz şu anda o bariyerin daha ilerisine geçebilmiş değiliz.Bir nevi 1250 metrelik maden ocağının altındaki yapıyı tek tek gözden geçirmemiz gerekiyor. Dün de söyledik spekületif haberler yapılıyor.
2500 TON SU VE ÇAMUR
2 ihtimal var. 1. eski maden ocağında yağmur sularından biriken deponun patlaması. 2. de oraya bir nehrin bir akarsuyun akıyor olması ama şu anda oradaki su beslenmiyor. Şu an ortada bir kusur var ama bunu açıklamak için henüz erken. Ocağın içi temizlendikten sonra yapacağız bu işi. Su ve çamurun toplamı 2500 tonluk bir miktarı kaplıyor.İstediğimiz miktarda çamur ve suyu alamadık. Bunun nedeni de orada bir odacığın oluştuğunu gördük. Bugün diğer bölgelere de giriliyor. Oralarda çok daha dikkatli çalışılması lazım. Şu anda kadar bir kardeşimize ulaşabilmiş değiliz."

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...