Apple'ın elması neden ısırılmış?

Apple'ın elması neden ısırılmış?

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın logosunun nereden geldiğini biliyor muydunuz?

Apple ilk kurulduğu dönemlerde sadece bir elma çeşidi olan Macintosh ismiyle ünlüydü. Isırılmış elma logosu bugünkü anlamda ilk bilgisayarlarn üretminde görev alan zehire batırdığı elmayı ısırarak intihar eden Alan Turing'e ithafen kullanıldığı söyleniyor.


İngiltere de savaş dönemlerinde yapmış olduğu katkıları hiçe sayan ve dışlanan Turing bir gün evinde ölü olarak bulunuyor. Masasının başında intiha eden Alan Turing'in elindeki elma tüm herkesin dikkatini çekiyor. Çünkü elma zehirlidir. O dönemin insanları her ne kadar onu dışlamış olsa da bilim insanları Turing'in değerini bildi. Onu unutmamak adına ona ithafen yapıldığı söyleniyor. Steve Jobs ilk zamanlarda İncil'de yer alan Havva ile Adem hikayesindeki elmayı kullanmaya başlamış. Daha sonra Turing'in ölümü ile ona ithafen ısırılmış elma olarak kalmış. nbsp;Veteknoloji nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...