Akıllı telefonlara akıllı kilit

Akıllı telefonlara akıllı kilit

TEKNOLOJİ Haberleri

Google yeni çıkardığı 'Akıllı Kilit' özelliğiyle akıllı telefon kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayacak

Google, Android 5.0'a eklediği yeni bir özellikle sizi bir dertten daha kurtaracak. Akıllı telefonunuzdaki içerikleri meraklı kişilerden korumak ve güvenli tutmak için konulan ekran kilitleri bazen bir dert olabiliyor. Özellikle zor bir ekran kilidi seçtiyseniz bu kilidi açmak biraz zamanınızı alabilir hele ki yanlış girerseniz sinirinizi bozabilir.
Bunu düşünen Google, Android 5.0 ile beraber cihazınıza yeni bir özellik getirecek ve bu özellikle bu dertten önemli ölçüde kurtulmuş olacaksınız. Google'ın, Trusted Places isimli özelliği adından da anlaşılacağı üzere güvendiğiniz yerlerde ekran kilidini otomatik olarak geçmenize olanak sağlıyor.
Mesela evinizde bu özellik çok işinize yarayacaktır. Bu özellik ile birlikte evinizi ya da başka bir yerin konumunu güvenli yerlere ekleyecek ve bu bölgelerdeyken ekran kilidi ile uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.
Android 5.0'ın Smart Lock özelliğine dahil olan Trusted Places özelliğine ek olarak bir de Trusted Face özelliği bulunuyor. Bu özellikte de daha önce de bazı cihazlarda görülen yüzünüz ile ekran kilidini geçebileceksiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...