Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Camiyi yakan kişiler tespit edildi

/ Kaynak: AA
Camiyi yakan kişiler tespit edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'nın Bielefeld kentinde iki camide yangın çıkaran kişi tespit edildi

Almanya'nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Bielefeld kentinde ağustos ayında iki camide yangın çıkaran kişinin tespit edildiği açıklandı.
Bielefeld polisinden yapılan açıklamaya göre, eylül ayında bir soygun nedeniyle gözaltına alınan 32 yaşındaki bir kişi, ağustos ayında camilerde yangın çıkardığını itiraf etti.Açıklamada, söz konusu kişinin, "soygun için girdiği camilerde beklediği miktarda para bulamayınca kızgınlığından yangın çıkardığı" kaydedildi.
Olay yerlerinden alınan DNA örnekleri sayesinde bu kişinin üzerine gidildiği belirtilen açıklamada, "olayların siyasi arka planının olmadığı" savunuldu.Uyuşturucu bağımlısı olduğu düşünülen zanlının, 15 Eylül'de bir soygun sırasında yakalandığı bilgisi verildi.
Bielefeld kentinde Süleymaniye ve Semerkand camilerinde 11 ve 19 Ağustos tarihlerinde Kur'an-ı Kerimler ateşe verilmişti.
Almanya'da son dönemde camilere yönelik artan saldırılar, Müslümanlar arasında endişeye yol açıyor. En son 11 Ekim'de yine Bielefeld kenti yakınlarındaki Bad Salzufen'de bir camiye yönelik kundaklama girişimi olmuştu.
Daha önce Berlin'deki Mevlana Camisi'nin 11 Ağustos'ta kundaklanması sonucu 1 milyon avroluk hasar meydana gelmiş, Oldenburg kentindeki Hacı Bayram Camisi'ne de molotofkokteyli atılmıştı. Schleswig-Holstein eyaletinin Mölln kentindeki Fatih Sultan Camisi'ne de poşet içinde çürümüş domuz eti bırakılmıştı.
Polis kayıtlarına göre, Almanya'da 2001-2011 yıllarında camilere yılda ortalama 22 saldırı düzenlenirken, bu rakam 2012 yılında 35'e, 2013 yılında da 37'ye çıktı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...