IŞİD kritik tepeyi kaybetti!

/ Kaynak: AA
IŞİD kritik tepeyi kaybetti!

DÜNYA Haberleri  / AA

Rojava'nın Kobani kentinde, Peşmerge Güçleri ile YPG savaşçıları, IŞİD'in işgali altındaki Miştenur Tepesi'nde kontrolü ele geçirdi.

Rûdaw muhabiri, Kürt güçlerinin Kobani'de ilerleme sağladığını ve IŞİD'in işgali altındaki stratejik tepeyi geri aldığını belirtti. YPG Sözcüsü Polat Can, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, haberi teyit etti. Kürt güçleri, IŞİD'in işgal ettiği Miştenur Tepesi'ndeki mevzilere ağır silahlarla saldırmaya başlamıştı.


TEPE ROKET VE TOP SALDIRILARINDA AVANTAJ SAĞLIYOR


Peşmerge Güçleri, YPG savaşçıları ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler, 3 Ekim'de IŞİD'in saldırılarına sert karşılık vererek, Miştenur Tepesi'ne doğru yaklaşık 400 metre ilerleme sağlamıştı. Söz konusu tepe, kentin geçiş yollarının merkezinde bulunuyor. Mıştenur, örgüte hem takviye ve sevkiyatta, hem de roket ve top saldırılarında büyük avantaj sağlıyordu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...