IŞİD 2 bin militanıyla o kente saldırdı

IŞİD 2 bin militanıyla o kente saldırdı

DÜNYA Haberleri

IŞİD örgütünün 2 bin mensubuyla Irak'ta, Enbar eyaletinin başkenti Ramadi'ye yeniden saldırıya geçtiği bildirildi.

Rûdaw'ın geçtiği haberde Enbar İl Meclisi Başkanı Yardımcısı Falih İsawi, 4 gündür 2 bin IŞİD'linin kente yeni bir saldırı düzenlediğini belirtti. Falih İsawi, ordu, diğer güvenlik güçleri ve gönüllü Şii milisler ile IŞİD arasında çatışmaların sürdüğü kentte tehditlerin arttığını söyledi.
nbsp;
Koalisyon güçlerinin bölgedki IŞİD mevzilerine hava saldırası düzenlemesini isteyen İsawi, ordunun bölgeye takviye güçleri göndermesini ve Irak savaş uçaklarının hava operasyonlarını yoğunlaştırmasını talep etti.
nbsp;
IŞİD kentin güney, kuzey ve batı kesimlerine yerleşmiş durumda. Sık sık Irak ordusu ile IŞİD arasında çatışmalar yaşanıyor.
nbsp;
IŞİD üyeleri yaklaşık bir aydır Ramadi'nin Hit kentine gıda, ilaç ve yakıt girişini engelliyor.
nbsp;
Enbar eyaleti güvenlik yetkilileri, Irak ordu birlikleri ve Sahva Birlikleri'nin, IŞİD'in 15 Ekim Çarşamba günü Ramadi'ye yönelik saldırısını püskürttüğünü açıklamıştı.
nbsp;
Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul, Tıkrit, Selahaddin başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde çatışmalar sürüyor.
nbsp;
İŞİD geçtiğimiz ay Enbar'ın Ramadi ve Felluce kentleri ile Hit ilçesinde yeni bölgeler ele geçirmesinden sonra, vilayetin çoğunu elinde tuttuğunu açıklamıştı.
nbsp;
Irak Elektrik Bakanı Kasım Fehdavi de, IŞİD'in vilayetin yüzde 80'ini kontrol ettiğini söyleyerek, durumun çok kritik olduğunu ifade etmişti.
nbsp;
Fehdavi, Anbar eyaletinin düşmesi halinde, IŞİD'in oradan Bağdat'a saldırı başlatabileceğinden endişeli olduğunu dile getirmişti.
nbsp;
ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.
nbsp;
IŞİD'in ele geçirdiği üç önemli askeri üs başkent Bağdat'ın sınırlarına yaklaşık 40 kilometre mesafede.
nbsp;
Söz konusu bölgeler Şiiler'in kutsal kentleri Kerbela ve Necef'e de yakın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...