Trablus'ta havaalanına saldırı

Trablus'ta havaalanına saldırı

DÜNYA Haberleri

Libya'nın başkenti Trablus'ta kullanılan tek havaalanı olan Maitiga hava üssüne bir jet tarafından hava saldırısı düzenlendi.

Uçağın düzenlediği saldırılar pistin yanındaki bir alana isabet etti, pistte ise herhangi bir hasar oluşmadı. Saldırıda şu anda kadar ölen olup olmadığına dair bir bilgi yok. Trablusu kontrol altında tutan milis gruplarından oluşan koalisyon, saldırıları yabancı destekli güçlerin "provokasyonu" olarak nitelendirirken, ülkenin hava kuvvetlerinin komutanı saldırıyı üstlendi.
Trablus'un ana havalimanı Temmuz ayındaki saldırılarda zarar gördüğünden bu yana havayolu şirketleri askeri bir üs olan Maitiga havaalanını kullanıyordu.
AFP haber ajansına konuşan Libya hava kuvvetleri komutanı General Sakr el Carrruşi, saldırıların arkasında kendi güçlerinin olduğunu söyledi. Carruşi, Libya'nın doğusundaki isyancılarla savaş halinde olan ve Libya ordusu ile hava kuvvetlerinin desteğini alan eski general Halifa Haftar'ı destekliyor.
Trablus aralarında radikallerin de olduğu isyancı gruplar tarafından ele geçirildi ve bu gruplar seçimle iş başına gelen ve ülkenin doğusundaki sahil kenti Tobruk'ta bulunan parlamentoya alternatif bir hükümet kurdu.
2011 yılında Muammer Kaddafi'nin yönetimden indirilmesinden sonra dağılmayı reddeden isyancı gruplar ülkenin kontrolü için birbirleri ile savaş halinde.


Kaynak: BBC Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...