Ferguson'da tepkiler büyüyor

Ferguson'da tepkiler büyüyor

DÜNYA Haberleri

Ferguson kasabasında 18 yaşındaki silahsız siyah gencin ailesi, oğullarını öldüren polisin yargılanmaması kararının kendilerini "ezdiğini" söyledi.

ABD'nin Missouri eyaletindeki Ferguson kasabasında 18 yaşındaki silahsız siyah gencin ailesi, oğullarını öldüren polisin yargılanmaması kararının kendilerini "ezdiğini" söyledi. Brown'un babası oğullarının karakterinin "çarmıha gerildiğini" söyledi.
Annesi ise oğullarını vuran polisin "saygısızca" davrandığını ileri sürdü. ABD'de mahkeme jürisinin Wilson'un yargılanmaması yönünde karar almasının ardından Ferguson'da başlayan gösteriler ise 13 kente yayıldı.
Yetkililer gösterilerin önlenmesi için Missouri'de ek güvenlik gücü konuşlandırdı. Missouri Valisi Jay Nixon da, ulusal güvenlik muhafızı olarak adlandırılan 2200 askerin daha kente gönderilmesine karar verdi.
Ferguson'da dükkanlar yağmalandı, yüzlerce araç ve bina ateşe verildi, çıkan olaylarda ise 44 kişi gözaltına alındı.

Polisin açıklamasına tepki
Micheal Brown'u öldüren beyaz polis memurunun "Vicdanım rahat" sözlerine, gencin ailesinden tepki geldi. Olayla ilgili yargılanmasına gerek görülmeyen polis memuru Darren Wilson, "Brown'u öldürmese, kendisinin öldürüleceğinden korktuğunu ve beyaz biri olsaydı yine aynı müdahalede bulunacağını" söylemişti. Amerikan NBC ve CBS televizyon kanallarına konuşan Brown'un ailesi ise polis memurunun bu ifadeleri için "Saygısızca yaramıza tuz basıyor" dedi.

Michael Brown'un annesi Lesley McSpadden polis memurunun sözlerine ilişkin, "Tek bir kelimesine bile inanmıyorum. Oğlumu çok iyi tanıyorum…Hiçbir zaman böyle bir şey yapmaz. Hiç kimseyi kendisine karşı kışkırtmaz ve hiç kimseye bir şey yapmaz. Oğlumuzun şiddet geçmişi yok" diye konuştu. Michael Bwown'un babası da, Wilson'un sözlerini "delilik" olarak nitelendirdi.

Kaynak: BBC Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...