Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avustralya'da kabine değişti

/ Kaynak: AA
Avustralya'da kabine değişti

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, kabinede değişikliğe giderek kadın bakan sayısını ikiye çıkartırken savunma bakanına yeni kabinede görev vermedi.

Başkent Canberra'da yeni kabineyi açıklayan Başbakan Abbott, "Avustralya tersaneleri kano bile yapamaz" dediği için görevinden alınması istenen Savunma Bakanı David Johnston'a yeni kabinede görev vermeyerek Savunma Bakanlığına eski Sosyal Servisler Bakanı Kevin Andrews'i getirdi.
Savunma Bakanı Johnston'a görev verilmemesi konusunda Başbakan Abbott, "Hiç kimse sonsuza kadar devam etmez ve birinin hükümeti bırakması onun kötü iş çıkardığı anlamına gelmez" dedi.
Abbott, kabinedeki bir başka önemli değişikliği ise insan hakları, göçmen haklarını savunan sivil toplum kuruluşları ve muhalefet partilerinin eleştirilerine maruz kalan Göç Bakanı Scott Morrison'ı, yetkilerini artırarak Sosyal Servisler Bakanlığına getirdi. Abbott'un yeni Göç Bakanı ise Sağlık Bakanı Peter Dutton oldu.
Başbakan Abbott, Sağlık Bakanlığına ise Sydney milletvekili Sussan Ley'i getirdi. Ley, Dışişleri Bakanı Julie Isabel Bishop'tan sonra ikinci kadın bakan oldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...