Yan kesicilere Romence uyarı

Yan kesicilere Romence uyarı

DÜNYA Haberleri

Milletvekili Field konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında "Ülkemizde bu tip davranışların kabul görmeyeceğini net olarak göstermemiz gerekiyor" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da polis, şehir merkezindeki Covent Garden metro istasyonuna Romence "Bu bölgede sivil polisler görev yapmaktadır" yazılı bir ilan asarak yan kesicileri uyardı. İngiltere'de son bir yılda metroda yakalanan yan kesicilerin yarısı Romanya vatandaşıydı.
Muhafazakar Partili milletvekili Mark Field konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında "Ülkemizde bu tip davranışların kabul görmeyeceğini net olarak göstermemiz gerekiyor" dedi.
İngiltere'de İngilizce bilmeyen ve iş aramayıp yasadışı yollardan geçimini sağlayan Romanya vatandaşları bulunduğunu söyleyen Field "Bu insanlar buraya İngiltere ekonomisine katkı sağlamayı amaçlamadan geliyor" dedi.
Metropolitan Polis teşkilatı ise konu ile ilgili yayınladığı basın açıklamasında "Londra'nın Westminster bölgesinde görev yapan polis memurları suç işlenmesini önlemek için bir çok taktikten yararlanıyor. Bu taktiklerden biri de farklı dillerde insanları yankesiciler konusunda uyaran ve sivil polislerin bölgede görev yaptığını belirten ilanlar asmak" dedi.
KAYNAK: HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...