Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nijerya'da iki bombalı saldırı: 19 ölü

Nijerya'da iki bombalı saldırı: 19 ölü

DÜNYA Haberleri

Nijerya'nın Gombe kentinde düzenlenen iki bombalı saldırıda en az 19 kişi hayatını kaybetti.

Nijerya polisi ülkenin kuzeyindeki Gombe kentinde bir otobüs durağına düzenlenen saldırıda 19 kişinin öldüğünü, 25 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bu saldırıdan kısa bir süre sonra ise bir pazar yerinde bombalı saldırı düzenlendi. Görgü tanıkları burada en az 15 kişinin öldüğünu belirtiyor. Saldırıları henüz üstlenen olmadı.
nbsp;
Gombe kentinde ekim ayı sonunda yine bir otobüs durağına saldırı düzenlenmiş ve bu saldırıda 30 kişi ölmüştü. Saldırıları radikal Boko Haram örgütünün düzenlediği tahmin ediliyor. Boko Haram yıllardır ülkede bir İslam Devleti kurmak için mücadele ediyor. Örgüt son olarak geçen hafta Gumsuri'de 170'den fazla kız çocuğu ve kadını kaçırdı. Boko Haram nisan ayında ise 200'den fazla çocuğu Chibok'ta okullarını basarak kaçırmıştı. Bu çocukların akıbeti bilinmiyor.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...