Esad'ın kimyasal silahları Almanya'dan

Esad'ın kimyasal silahları Almanya'dan

DÜNYA Haberleri

Der Spiegel dergisi, Almanya şirketlerinin 30 yıldır Suriye'ye kimyasal silah üretmek için yardımcı olduğu yönünde belgelerin olduğunu yazdı.

Haberde, Hafız ve Beşar Esad'ın kimyasal cephanelik oluşturmasına yardımcı olan Alman şirketlerinin isim listesi 16 aydan fazla bir süredir Almanya hükümetinin önünde durduğu belirtildi. Alman hükümetine bu listeyi 2013'te Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen ve geçen yıl BM uzmanlarıyla Suriye'deki kimyasal silahların imha edilmesini organize eden Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) tarafından verildiği belirtildi. Listenin Alman hükümeti tarafından "gizli" olarak nitelendirildiği ve kapalı tutulduğu ifade edildi. Habere göre, hükümet tarafından bu isimlerin açıklanması, Almanya'nın dış politika çıkarlarını ve huzuruna zarar verebilir. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...