New York borsası düşüşle kapandı

/ Kaynak: AA
New York borsası düşüşle kapandı

DÜNYA Haberleri  / AA

New York Borsası, günü ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının ardından düşüşle tamamladı.

Dow Jones endeksi189,67 puan (yüzde 1,09) değer kaybederek 17.197,54 puana, Standard amp; Poor's 500 endeksi de 27,39 puan (yüzde 1,35) düşüşle 2.002,16 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji endeksi ise 43,51 puan azalışla (yüzde 0,93) 4.637,99 puandan kapandı.
Endekslerdeki düşüşte Fed'in ekonomiye yönelik değerlendirmesinin beklenenden daha iyimser olması etkili oldu. Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) bugün biten toplantısının ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, Fed'in faiz artırımı konusunda sabırlı olunacağı taahhüdü tekrar edilirken, ABD ekonomisinin geçen yıl Aralık ayında yapılan son toplantıdan bu yana sağlıklı bir hızda büyüdüğü vurgulandı.
İşgücü piyasasının da güçlü istihdam artışı ve düşen işsizlik oranıyla iyileşmeye devam ettiği ifade edilen bildiride, enflasyonun ise son aylarda enerji fiyatlarındaki gerileme nedeniyle, Fed'in yüzde 2 hedefinin daha da altına düştüğü görüşüne yer verildi.
Enerji fiyatlarındaki düşüşün hane halkı harcamalarını desteklediğini aktaran Komite, kısa vadede daha da düşmesi beklenen enflasyonun işgücü piyasasındaki iyileşme ve enerji fiyatlarının geçici etkisinin kaybolmasıyla orta vadede yüzde 2 hedefine yaklaşacağını öngörürken, veriye ilişkin gelişmelerin yakından izleneceğini kaydetti.
Analistler, Fed'i "sabırlı" olmaya devam edeceğine yönelik taahüdünü korumasına karşın bildiride kullanılan dilin ilk faiz artırımının halen yıl ortasında gelme olasılığına işaret ettiğini belirtiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...