Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terörle mücadelede 2 günde 145 ölü

/ Kaynak: AA
Terörle mücadelede 2 günde 145 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'nın doğusundaki terörle mücadele operasyonlarında son 2 günde 145 ayrılıkçının öldürüldüğü bildirildi.

Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi Basın Bürosundan yapılan açıklamada, ayrılıkçıların saldırılarının son dönemde Debaltsevo kasabasında yoğunlaştığı belirtildi.
Doğudaki operasyonlarda son 2 günde 145 ayrılıkçının öldürüldüğü, 380 ayrılıkçının ise yaralandığı bildirilen açıklamada, bu çatışmalarda ayrılıkçılara ait 2 tank, 11 zırhlı araç ve 3 topun yok edildiği kaydedildi.
Açıklamada, ayrıca son 24 saatte ayrılıkçılarla çıkan çatışmalarda 15 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini, 30 askerin yaralandığı bildirildi.
Ukrayna'nın doğusunda 9 Aralık 2014'te Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında ateşkesi öngören "sessizlik" rejiminin uygulamaya konulmasının ardından çatışmalar ve can kayıpları belirgin ölçüde azalmıştı. Doğudaki gerginliğin son günlerde yeniden yükselmesiyle bölgedeki çatışmalar ve can kayıpları da artarken, taraflar arasında Minsk'te yapılan Üçlü Temas Grubu Toplantısında, doğudaki gerginliğin giderilmesine ilişkin herhangi bir uzlaşma sağlanamamıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...