Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan Başbakanı Çipras'ın ilk ziyareti Güney Kıbrıs'a

/ Kaynak: AA
Yunanistan Başbakanı Çipras'ın ilk ziyareti Güney Kıbrıs'a

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, yurtdışına ilk ziyaretini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yapacağı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, yarın başlayacak temasları kapsamında ilk ziyaretini GKRY'ye yapacak Çipras, Salı günü İtalya, Çarşamba günü de Paris ve Brüksel'i ziyaret edecek.
Çipras, Kıbrıs programı kapsamında, GKRY'de Rum Lider Nikos Anastasiadis ile bir araya gelecek. Daha sonra Rum meclisinin özel oturumunda konuşma yapacak Çipras, temasları sırasında, Rum siyasi partilerinin liderleriyle de ayrı ayrı görüşecek.
Avrupa'daki temasları kapsamında ise İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile biraraya gelmesi beklenen Çipras, Avrupalı liderlere yeni Yunan hükümetin borçlar konusundaki düşüncelerini aktaracak. Çipras'ın Avrupa temasları sırasında ortak bir yol bulunması için Avrupalı liderlere hükümetinin yeni bir kurtarma programı hazırlamasına zaman tanınmasını için destek istemesi öngörülüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...