Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Endonezya, Avustralya'nın mahkum değişim teklifini reddetti

/ Kaynak: AA
Endonezya, Avustralya'nın mahkum değişim teklifini reddetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Endonezya, idama mahkum edilen iki vatandaşının infazını engellemek için mahkumların değişimi teklifinde bulunan Avustralya'nın önerisini geri çevirdi.

Avustralya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Dışişleri Bakanı Julie Bishop'un Endonezyalı mevkidaşı Retno Marsudi'ye idam edilecek iki vatandaşına karşılık Avustralya'da tutuklu bulunan üç Endonezyalı mahkumu teslim etmeyi önerdiği belirtildi.
Endonezya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Armanatha Nasir, Marsudi'nin Endonezya'da mahkumların değişimiyle ilgili yasal bir çerçeve ya da düzenlemenin olmadığına işaret ederek Bishop'un önerisini reddettiğini söyledi.
Adalet ve İnsan Hakları Bakanı Yasonna Laoly de ''Söz konusu üç Endonezyalı mahkum, idama mahkum edilmediği için karşılaştırma yapmak mümkün değil'' dedi.
Endonezya basını, Avustralya'nın değişim için önerdiği Endonezyalı mahkumların 1998'de 389 kilogram eroin kaçırmaktan hüküm giymiş üç balıkçı olduğunu yazdı.
Dün Endonezya'da aralarında Andrew Chan ve Myuran Sukumaran adlı iki Avustralya vatandaşının da bulunduğu 11 idam hükümlüsü, infaz edilmek üzere Nusakambangan Adası'na nakledilmişti. Avustralyalı "Bali Nine" çetesi üyeleri Chan ve Sukumaran, 2005'te Endonezya'nın Bali Adası'ndan Avustralya'ya 8,3 kilogram eroin götürmek isterken havaalanında yakalanmıştı.
Uluslararası toplumun tepkilerine rağmen iki ay önce 6 kişiyi idam eden Endonezya'da 133 kişi, infaz edilmeyi bekliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...