Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hadi'ye bağlı birlikler Aned Askeri Üssü'nü geri aldı

/ Kaynak: AA
Hadi'ye bağlı birlikler Aned Askeri Üssü'nü geri aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı Yemen ordusu Aned Askeri Üssü'nü Husilerden geri aldı

Yemen'in Lehic ilinde yer alan El-Aned Askeri Üssü'ün Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı Yemen ordusu tarafından Ensarullah Hareketi (Husiler) militanlarından geri alındığı bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Lehic ilinde bulunan Aned Askeri Üssü sabah saatlerinde Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki Arap ülkelerinden oluşan koalisyonunun yanı sıra Hadi'ye bağlı ordusunun da saldırılarına uğradı.

Husilerin saldırılar sonucunda çekilme zorunda kaldığı belirtilirken, üssün kontrolü tamamen Hadi'ye bağlı ordu birliklerine geçtiği ifade edildi.

Ordunun, üssün kuzeyindeki Tarş bölgesinde Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı silahlı grupların peşine düştüğü kaydedildi.

Husi Ensarullah Örgütü, Yemen'in en büyük hava üssü olan ülkenin güneyindeki El-Aned'i ve geçici yönetim merkezi Aden'e 60 kilometre uzaklıktaki Lahic kentini 25 Mart'ta ele geçirmişti.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Halk Komiteleridestekli Hadi'ye bağlı askeri birlikler daha önce Husilerin bir gün önce ele geçirdiği Lehic ilinin merkezi Huta kentini geri almıştı.

Dokuz Arap ülkesinin oluşturduğu (Suudi Arabistan'ın öncülüğünde Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Bahreyn, Ürdün, Sudan, Kuveyt ve Fas) koalisyon Husilere yönelik havadan ve denizden operasyon düzenliyor. Pakistan yönetimi de koalisyona destek verebileceğini açıklamıştı.

Hadi'ye bağlı birlikler Aned Askeri Üssü'nü geri aldı

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...