HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Apple'ın CEO'su servetini bağışlayacağını açıkladı

Kaynak: İHA
 Apple'ın CEO'su servetini bağışlayacağını açıkladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook bütün servetini bağışlayacağını açıkladı.

Teknoloji tutkunlarına geniş yelpazede ürün seçeneği sunan teknoloji devi Apple'ın patronu Tim Cook, ölmeden önce servetinin büyük bir bölümünü hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı. Servetinin ise 800 milyon dolar civarında olduğu iddia edilen Tim Cook'un, 10 yaşındaki yeğeninin üniversite masraflarını karşıladıktan sonra tamamen insancıl sebeplerle servetini bağışlayacağını kaydetti. Cook'un bu kararı açıklanmasının ardından, milyarderin adı Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in de yer aldığı en zenginler listesine eklenmiş oldu.

5 yıl önce Verme Taaddüdü (The Giving Pledge) adlı servet bağışlama kampanyasını, 5 yıl önce milyarder yatırımcı Warren Buffett ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates başlatmıştı. Milyarderlerin servetlerinin en az yarısını bağışlanması amaçlanan kampanyaya şu ana kadar Mark Zuckerberg ve 100 kadar milyarder de destek verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...