HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hamas'tan Gazze değerlendirmesi

Kaynak: AA
Hamas'tan Gazze değerlendirmesi

DÜNYA Haberleri  / AA

"Abbas'ın, Hamas'ın İsrail ile uzun vadeli ateşkes önerisi sunarak, Gazze'de devlet kurmaya çalıştığı yönündeki açıklamaları, içi boş, mesnetsiz sözlerdir"

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın, "Hamas'ın Gazze'de devlet kurmaya çalıştığı" yönündeki iddiasının asılsız olduğunu belirtti.
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Abbas'ın, 'Hamas'ın, İsrail ile uzun vadeli ateşkes önerisi sunarak Gazze'de devlet kurmaya çalıştığı' yönündeki açıklamaları içi boş, mesnetsiz sözlerdir. Hamas, Gazze'nin Batı Şeria'dan ayrılmasına izin vermeyecek" dedi.
Hamas'ın Filistin'in tamamını özgürleştirmeye çalıştığını ve bir karış toprağından bile feragat etmeyeceğini vurgulayan Ebu Zuhri, "Abbas, İsrail saldırılarının ardından Gazze Şeridi'nin imarını aksatarak, bölgeyi bir kenara itti. Zirvede yaptığı açıklamalar son derece partizanca" ifadesini kullandı.
Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen 26. Arap Birliği Zirvesi'nde konuşan Abbas, Hamas'ın İsrail ile uzun vadeli ateşkes önerisiyle, Gazze'de Filistin devletini kurmaya çalıştığını öne sürmüştü.
İsrail internet sitesi Vala, daha önce Batılı diplomatik kaynaklara dayandırdığı bir haberinde, Hamas'ın "Gazze ablukasının kaldırılması karşılığında 5 yıllık ateşkes önerisi" sunduğunu iddia etmişti.
Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye de İsrail ile Gazze Şeridi'ndeki direnişçi gruplar arasında 5 yıllık bir ateşkes anlaşmasının sağlanması yönünde uluslararası bazı öneriler olduğunu doğrulayarak, Batı Şeria'daki Filistinlileri yalnız bırakmamak kaydıyla İsrail'le ateşkes yapılabileceğini belirtmişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...