Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lübnan Başbakanı'ndan Filistin'e destek

/ Kaynak: AA
Lübnan Başbakanı'ndan Filistin'e destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Lübnan Başbakanı, Filistin'i Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üyeliğinin 'bağımsız devletin kurulması yolunda atılan bir adım olarak' değerlendirdi.

Tamam Selam, basına yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve Filistin halkını UCM'ye üyelikleri konusunda tebrik ederek, "Filistin'in Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üyeliği, Filistinlilere yönelik suç işleyen İsrailli yetkililerin yargılanmaları ve böylece İsrail'in saldırılarının engellenebileceğini" ifade etti. Filistin'in Lahey'deki UCM'yi kuran Roma Statüsü'ne katılmasının, Filistin yönetiminin cesur bir girişim olarak yorumlayan Selam, "Söz konusu gelişme, Filistinlilere İsrail'le yaşanan çatışmalarda ek bir silah imkanın yanı sıra meşru haklarını yeniden kazanma hakkı da sağlayabilir" dedi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, geçen yıl aralık ayında aralarında UCM'nin temelini oluşturan Roma Statüsü'nün de bulunduğu 20 uluslararası anlaşmaya taraf olmak için imza atmıştı. Roma Statüsü'ne katılım belgesini ocak ayında BM Genel Sekreterliği'ne sunan Filistin'in üyeliği, bugün yürürlüğe girdi. Filistin'in UCM üyeliğinin resmileşmesi ile savaş suçu işleyen İsrail vatandaşları hakkında dava açılabilecek.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...