Kenya'da üniversite kampüsünde silahlı saldırı!

/ Kaynak: AA
Kenya'da üniversite kampüsünde silahlı saldırı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Kenya'nın Somali sınırındaki Garissa Üniversitesi'nin kampüsünde maskeli ve silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti.

Kenya Kızılhaçı'ndan bir yetkili, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, Garissa Üniversitesi'nin kampüsünde silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda 2'si koruma 8 kişinin hayatını kaybettiğini, aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 32 kişinin yaralandığını söyledi. Raşid, polis ve güvenlik birimlerinin kampüste düzenlediği operasyon sırasında saldırganların bir binada sıkıştırıldığını, yurtlardan birinde de rehinelerin tutulduğunun sanıldığını kaydetti. nbsp;Polis, saldırı sırasında 100 kadar öğrenci ve öğretim görevlisinin kurtarıldığını, kurtarılan öğrencilerin saldırganların en az 5 kişi oldukları bilgisini verdiklerini açıkladı. Saldırıyı Somali'de faaliyet gösteren Eşşebab terör örgütünün üstlendiği bildirildi. Nizamiyedeki korumalara ateş açarak Garissa Üniversitesi'nin kampüsüne giren ve öğrenci yurtlarına ulaşmayı başaran saldırganların, kampüsün içinde etrafa rastgele ateş ettikleri ifade edilmişti. Garissa Üniversitesi kampüsü, Somali sınırına 200 kilometre uzaklıktaki Garissa kentinin 3 kilometre dışında bulunuyor. Kampüste 300 civarında öğrencinin yaşadığı biliniyor.

Kenya'da üniversite kampüsünde silahlı saldırı!

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...