Finlandiya'da iktidar partisi seçimleri kaybetti

Finlandiya'da iktidar partisi seçimleri kaybetti

DÜNYA Haberleri

Finlandiya'da resmi olmayan sonuçlara göre başa baş giden sandık yarışında Başbakan Stubb'ın lideri olduğu iktidar parti muhalefet karşısında yenik düştü

Oyların yüzde 99'unun sayılmasıyla, muhafazakar Ulusal Koalisyon partisinin oy oranı yüzde 18.2, muhalif işadamı Juha Sipila liderliğindeki merkez sağ Merkez Partisi'nin oy oranı ise yüzde 21.2 oldu.
Başbakan Subb, YLE televizyon kanalında seçim sonuçlarını, "Merkez Parti kazanmış görünüyor. Tebrikler" sözleriyle değerlendirdi.
YLE'nin internet sitesine göre iktidardaki Ulusal Koalisyon Partisi, daha önce 'Gerçek Finliler' olarak bilinen ve oy oranı yüzde 17.6'ya ulaşan sağcı AB karşıtı Finliler Partisi'nin az farkla önüne geçebildi. Sosyal Demokratların oy oranı ise yüzde 16.5'te kaldı.
YLE televizyon kanalının tahminine göre Merkez Sağ parti, 200 sandalyeli parlamentoya en az 49 milletvekili sokabilecek. Ulusal Koalisyon Partisi'nde ise bu rakam 37 olarak görülüyor.
MTV3 televizyonuna konuşan Sipila, "Sonuçlar koalisyon için birkaç ihtimali mümkün kılıyor" dedi.
Seçim kampanyasında partilerin ekonomi politikaları öne çıkıyordu.
Sipila, gelecek 10 yıl içinde 200 bin kişilik ek istihdam oluşturma vaadinde bulundu.
Finlandiya'da iki yıllık resesyonun ardından 2014'te yaşanan durgunlukla işsizlik oranı yüzde 9.2'ye yükseldi.
Bilişim sektöründe yatırımları bulunan Sipila, üç yıl önce Merkez Parti'nin lideri olduktan sonra tanınmaya başlandı.
Sipila, Başbakan Stubb'ın önümüzdeki dört yılda bütçe açığını 6 milyar euro azaltma vaadinin gerçekçi olmadığını savunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...