AB toplanana kadar 300 kişi daha boğuldu

AB toplanana kadar 300 kişi daha boğuldu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Avrupa Birliği'nin kaçak göçmenlerle mücadele etmek için toplanmaya hazırlandığı sırada yeni bir tekne faciası daha yaşandı

Akdeniz'de son günlerdeki trajik deniz facialarına bir yenisi daha eklendi. Avrupa Birliği'nin, deniz yoluyla yola çıkan göçmenlerin durumunu ele almak için toplantığı sırada yeni bir dram yaşandı. Göçmenleri taşıyan üç tekneden imdat çağrısı geldi. Olay yerine giden kurtarma ekipleri 20 kişinin cesediyle karşılaştı. Sağ olarak kurtarılan göçmenler, teknede 300'e yakın kişinin bulunduğunu söyledi. Yardım çağrısında bulunan iki tekneye ise ulaşılamadı. Bunların da battığı tahmin ediliyor.
BU YIL 2 BİN KİŞİ CAN VERDİ
Otorite boşluğundan dolayı Avrupa'ya ulaşmak üzere, göçmenler Libya üzerinden denize açılıyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliğine göre, Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya deniz yoluyla 35 bin mülteci geldi. Sadece 10-17 Nisan tarihleri arasında 13 bin 500 mülteci boğulmak üzereyken kurtarıldı. Bu sene içinde 2 bine yakın mülteci ise boğuldu.
RENZİ, AVRUPA'YI SUÇLADI
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Akdeniz'in her gün toplu?ölümlere?sahne olmasını kabul edemeyeceklerini belirterek, Avrupalı liderleri insan kaçakçılığına karşı ortak eyleme davet etti. İnsan kaçakçılığını "Kıtamızın vebası olarak nitelen" Renzi, Avrupa'yı bu konuda dayanışmadan kaçmakla suçladı. nbsp;
MALTA: TARİH BİZİ YARGILAR
Renzi ile görüşen Malta Başbakanı Joseph Muscat ise, "Avrupa bunu görmezden gelmeye devam ederse, tarih, bu yüzyıl ve önceki yüzyıldaki soykırımları görmezden gelen Avrupa'yı nasıl yargıladıysa biz de aynı şekilde yargılayacak" dedi.
AB KURTARMIYOR
İtalya, 2013 yılında 'Bizim Deniz' kurtarma programı başlattı ancak aylık 9 milyon Avroluk masrafı olan operasyona 2014 yılının Ekim ayında son verdi. Bunun yerine daha az alanı kapsayan Frontex yönetimindeki, aylık 2.9 milyon Euro bütçeli Triton projesi devreye sokuldu. Ancak bir kurtarma değil, devriye projesi olan Triton'daki filonun görev alanı 30 deniz mili. Bu da caydırıcı olmuyor.


TEKNENİN AMBARINDA 250 KİŞİYİ KİLİTLEMİŞLER

Cumartesi günü batan ve 700'e yakın göçmenin bulunduğu açıklanan göçmen teknesinde 1000'e yakın kişinin olduğu ortaya çıktı. Faciadan kurtarılan bir göçmen, teknenin ambarında da en az 250 kişinin kilitli olduğunu ileri sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...