İngiltere sandığı gidiyor

İngiltere sandığı gidiyor

DÜNYA Haberleri

Birleşik Krallık'ta seçmenler, İngiliz Parlamentosu'ndaki 650 milletvekilini belirlemek için yarın sandık başına gidecek.

Ülkede sandık başına gitmeden, posta yoluyla da oy kullanılabiliyor. Seçmenlerin yaklaşık yüzde 20'si sandık gününden önce oyunu postayla vermiş oluyor. Oy verirken, tükenmez kalem kullanma zorunluluğu bulunmuyor, seçmenler oylarını kurşun kalemle de kullanabiliyor. 8 Mayıs sabahı Birleşik Krallık'ta hiçbir siyasi partinin tek başına iktidar olacak 326 sayısına ulaşması beklenmiyor. Bu durumda koalisyon hükümeti, azınlık hükümeti ve "güven ve destek" hükümeti gibi seçenekler bulunuyor. Yerel saatle 22.00'de oy verme işleminin son bulmasıyla açıklanacak sandık çıkışı anketi önem taşıyor. Zira 2010 yılındaki genel seçimde sandık çıkışı anketiyle, seçim sonucu rakamları birbirine oldukça yakındı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...