Eyfel Kulesi kapandı!

Eyfel Kulesi kapandı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fransa'nın başkenti Paris'te çalışanlarının yankesicilere karşı önlem alınması talepiyle iş bırakması üzerine Eyfel Kulesi turistlerin ziyaretine kapandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te çalışanlarının yankesicilere karşı önlem alınması talepiyle iş bırakması üzerine Eyfel Kulesi turistlerin ziyaretine kapandı. Çalışanlar, yankesici çetelerinin kendilerini tehdit ettiğini söylüyor. Eyfel Kulesi'ni işleten şirket, çalışanların ve ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak için polisle işbirliği yaptığını ancak "ziyaretçilerin cezalandırılması nedeniyle üzüntü duyulduğunu" belirtti.
Kule çalışanları, her gün birçok turisti hedef alan yankesilere karşı önlem alınması konusunda "resmi garanti" istiyor.
'30 çete birden'
Bir çalışan, dört-beş kişi olarak çalışan bazen sayıları 30'a kadar çıkan çetelerin Eyfel'i kuşattığını bu grupların bazen kendi aralarında kavga ettiklerini söyledi.
Yankesici: İşimizi yapmamıza neden izin vermiyorsunuz?
Başka bir çalışan ise peşine düştüğü bir yankesicinin kendisine "Neden işimizi yapmamıza izin vermiyorsun? Bunu yapmaya devam edersen başına dert alırsın" dediğini aktardı.
Eyfel Cumartesi yeniden ziyarete açılacak.
Nisan 2013'te Paris'in bir başka simgesi Louvre'da yine yankesiciler yüzünden çalışanlar iş bırakmış ve müze bir süre kapanmıştı. Grev ardından yılda 10 milyon kişinin ziyatet ettiği müzede daha fazla polis memuru görevlendirilmişti.
2014'te Paris'i 22 milyon kiş ziyaret etti. Yankesicilerin özellikle Asyalı zengin turistleri hedef aldıkları belirtiliyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...