Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan'dan iki yıllık anlaşma önerisi

/ Kaynak: AA
Yunanistan'dan iki yıllık anlaşma önerisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan'ın kreditörleriyle son anda bir anlaşma sağlanması için Avrupa İstikrar Mekanizması'na (ESM) iki yıllık anlaşma önerisinde bulunduğu bildirildi.

Yunanistan Başbakanlık Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan'ın halen müzakere masasında bulunduğu belirtilerek, Yunan hükümetinin avro kapsamında kalıcı bir çözüm talebini sonuna kadar sürdüreceği ifade edildi.

Açıklamada, "Yunan hükümeti, bugün finansman ihtiyaçlarının bütünüyle karşılanması ve aynı zamanda borcun yeniden yapılandırılmasıyla ilgili Avrupa İstikrar Mekanizması'na (ESM) ile iki yıllık anlaşma yapılması önerisinde bulundu" ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan'ın Avrupalı ortaklarına sunduğu öneriyle ilgili ayrıntılı bilgilerin yer almadığı açıklamada, taraflar arasında "kötü" bir anlaşma olması durumunda ise Pazar günü yapılacak halk oylamasında "hayır" ile buna cevap verileceği belirtildi.

Avro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'ın teklifini görüşecek

Avro Bölgesi maliye bakanları bu akşam telekonferans üzerinden Yunanistan'ın teklifini görüşecek.

Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, olağanüstü telekonferans toplantısında Yunan hükümetinden aldıkları resmi teklifi tartışacaklarını duyurdu.

Yunanistan, Avro Bölgesi'nin kurtarma fonu Avrupa İstikrar Mekanizması'nın kreditörlüğünde 2 yıllık mali program ve borçlarının yeniden yapılandırılmasını talep ediyor. Yunanistan'ın mevcut programının vadesi bu gece doluyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...