Irak'ta 30 DAEŞ militanı öldürüldü

/ Kaynak: AA
Irak'ta 30 DAEŞ militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleriyle ordu birliklerinin Enbar'da düzenlediği operasyonlarda 30 DAEŞ militanının öldürüldüğü öne sürüldü.

nbsp;Irak'ın Enbar vilayetinde ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleriyle ordu birliklerinin düzenlediği operasyonlarda, 30 DAEŞ militanının öldürüldüğü iddia edildi.

Enbar'daki askeri oluşumlardan El-Cezire ve Badiye Operasyonları Komutanı Ali İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DAEŞ'in Hadise ilçesinde saldırı hazırlığında olduğu" yönündeki nbsp; istihbarat üzerine, koalisyon güçlerinin kendileriyle koordineli şekilde harekete geçtiğini belirterek, "Koalisyon uçaklarının DAEŞ mevzilerine düzenlediği saldırılarda 23 militan etkisiz hale getirildi, ağır silah taşıyan 5 askeri araç imha edildi" dedi.

Öte yandan emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Felluce'nin güneyindeki "Heytavin bölgesini DAEŞ'ten kurtarmaya yönelik" operasyonlar devam ediyor. Buradaki çatışmalarda da 7 DAEŞ militanı hayatını kaybetti.

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge birlikleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenlerken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de hava saldırılarıyla Irak güçlerine destek veriyor.

"Gönüllü birlikleri eğiteceğiz"

Irak'ta Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçlerinin sözcüsü Ahmet el-Esedi, Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten geri almak için başlatılacak operasyona katılmak üzere kent halkından oluşacak gönüllü birlikleri eğiteceklerini söyledi.

Esedi, DAEŞ ile çatışma bölgelerindeki gelişmelerle ilgili Bağdat'ta yaptığı basın toplantısında, örgüt kontrolündeki Musul'u kurtarmak için kent halkından oluşacak gönüllü birliklere Enbar ile Selahaddin illeri arasında kuracakları kampta askeri eğitim vereceklerini belirtti. Eğitimin yakın zamanda başlayacağını aktaran Esedi, eğitime tabi tutulanların sadece Musullu gönüllülerden oluşacağını bildirdi.

Haşdi Şabi sözcüsü Esedi, ülkenin en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Selahaddin iline bağlı Beyci kasabasının tamamına yakınına hakim olduklarını ileri sürerek, yoğun çatışmaların devam ettiği rafineriyi de güvenlik güçleriyle birlikte önümüzdeki günlerde geri alacaklarını kaydetti.

Enbar ili merkezi Ramadi'ye yönelik operasyonun ne zaman başlayacağı sorusu üzerine ise Esedi, " Operasyon için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Ramadi ve Felluce'de sivillerin bulunması bizi geciktiriyor. Operasyonumuzu hiç kimsenin burnu kanamadan bitirmek istiyoruz.DAEŞ özellikle Felluce'de sivilleri canlı kalkan olarak kullanacak. Bunları göze alarak operasyonumuzu sürdüreceğiz" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...