Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'de terör hedefleri vuruldu

/ Kaynak: AA
Yemen'de terör hedefleri vuruldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Koalisyon güçleri, Sana'da devrik lider Salih ve Husilere bağlı askeri bölgelere hava saldırıları düzenledi.

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in başkenti Sana'da, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve Husilere ait hedeflere hava saldırıları düzenlediği belirtildi.
Görgü tanıklardan alınan bilgiye göre, koalisyon güçleri, Husiler ile Salih'e bağlı en-Nahdeyn, el-Hafa, Haşm el-Bekre ve es-Savad askeri bölgelerine 15'ten fazla hava saldırısı yaptı.
Başkentteki askeri bölgelere yönelik hava saldırıları nedeniyle şiddetli patlamalar meydana geldi.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş güçlerinden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin güneyindeki Dali vilayetinin Senah bölgesinde 14 Husi militanın öldürüldüğü, 10'unun yaralandığı bildirildi.
Husiler ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.
Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...