Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzey Kore'den yeni füze denemesi

/ Kaynak: AA
Kuzey Kore'den yeni füze denemesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze denemesi hazırlığında olduğu ve denemeyi en erken Ekim ayında hayata geçirebileceği iddia edildi.

Füze denemesi iddiasını ortaya atan Güney Koreli hükümet kaynakları, bunu, Kuzey Kore'nin, Dongçang-ri'deki Sohae Uydu Fırlatma İstasyonu'nda yapılan iyileştirme çalışmalarını neredeyse tamamladığı gösteren uydu görüntülerine dayandırdıklarını açıkladı.
Kaynaklar, yenilenen füze fırlatma istasyonunun, neredeyse üç yıl önce fırlatılan Unha-3'ten çok daha büyük bir füzeyi fırlatma kabiliyetine sahip olabileceğinden endişe ediyor.
Güney Koreli bir kaynak, "İşçi Partisi'nin 10 Ekim'deki 70. kuruluş yıldönümüne rastlayan dönemde bir provokasyonu hayata geçicereceğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.
İran'ın nükleer programı üzerine varılan anlaşmanın ardından Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili olarak da benzer bir yol izlenebileceği ümit edilirken, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsü dün ülkesinin nükleer caydırıcılığının, "müzakere masasına getirilecek bir oyuncak olmadığını" söylemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...