Mali'de BM komisyonuna pusu

/ Kaynak: AA
Mali'de BM komisyonuna pusu

DÜNYA Haberleri  / AA

Mali'de silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda 2 kişi öldü. Silahlı bir grup MINUSMA ve orduya ait araçlara pusu kurdu, bazı araçları ateşe verdi.

Mali'de silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda 2 sivil öldürüldü. Mali'de Tuareg ve Müttefikleri Savunma Grubu (GATIA) Genel Sekreteri Fahad Ag Almahmoud, kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerin ülkenin kuzeyindeki Gao kentindeki saldırısında 2 sivilin öldüğünü belirtti.
Almahmoud ayrıca Gao'yu Gossi kentine bağlayan yolda silahlı bir grubun BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) ile orduya ait araç ve kamyonlara pusu kurduğunu, bazı araçları ateşe verdiğini, saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.
Ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplar ile hükümet arasında geçen ay imzalanan barış anlaşmasına rağmen Mali halen saldırılara sahne oluyor.
Uzmanlar, ülkenin kuzeyindeki en etkili silahlı gruplardan Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) ile hükümet arasında 20 Haziran'da imzalanan barış anlaşmasının ülkedeki siyasi ve güvenlik sorununa çare olabileceği görüşünü savunuyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...