Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Endonezya'daki yanardağlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor

/ Kaynak: AA
Endonezya'daki yanardağlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Endonezya'da faaliyete geçen Sinabung ve Raung Yanardağı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Endonezya'nın Kuzey Sumatra Adası'ndaki Sinabung Yanardağı'ndaki patlamalar nedeniyle verilen tehlike alarmı sürerken, Doğu Jawa Bölgesi'ndeki Raung Yanardağı'nın püskürttüğü küller nedeniyle yüzlerce uçak seferi iptal oldu.
Kuzey Sumatra Adası'ndaki 2 bin 600 metre yüksekliğindeki Sinabung Yanardağı'nda bugün yeni bir patlamanın meydana geldiği belirtildi. Yanardağdaki patlamalar sonucu, püsküren kül tabakasının yüksekliği 2,5-3 kilometreye kadar ulaştı.
Bölgede alarm düzeyi en üst seviyede tutulurken, yanardağın çevresindeki 7 kilometrelik alan "tehlikeli bölge" ilan edildi. Bölgedeki köylerde yaşayan 10 binden fazla kişi hala daha önce yerleştirildikleri güvenli bölgelerde kalıyor.
Yanardağdan püsküren küller nedeniyle, bölgede insanlar yüzlerinde maskeyle dolaşırken, patlamalardan binlerce hektarlık ekim alanı da zarar gördü.
Sinabung Yanardağı Gözlem Yetkilisi Arif Achmad, yanardağdaki hareketliliğin 24 saat boyunca takip edildiğini söylerken, "Bugün Sinabun Yanardağı'nda yeni patlamalar oldu. Yanardağdan püsküren kül kütlesinin yüksekliği 2,5-3 kilometreye kadar ulaşıyor" dedi.
- Raung yanardağı da faaliyete geçti
Endonezya'nın Doğu Jawa bölgesinde faaliyete geçen Raung Yanardağı'ndan püsküren küller ise iki haftadan beri uçak seferlerini etkilemeye devam ediyor.
2 hafta önce faaliyete geçen 3 bin 300 metre yüksekliğindeki Raung Yanardağı'nın bugün yeniden şiddetli kül püskürtmeye başlaması nedeniyle, ülkenin en büyük turizm bölgelerinden biri olan Bali'de Avustralya'ya ait iki havayolu şirketinin uçak seferleri iptal edildi.
Raung Yanardağı'ndan püsküren kül kütlesinin yüksekliği yaklaşık 5 kilometreye kadar ulaşırken, bu ay içinde iç ve dış hatlarda 227 uçak seferi iptal oldu, çoğu turistlerden oluşan yaklaşık 30 bin yolcu ülkelerine dönüş problemi yaşadı.
"Pasifik Ateş Çemberi" olarak da adlandırılan deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya'da, 120'den fazla aktif volkan bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...