Rus ajanın ölüm emrini Putin vermiş

Rus ajanın ölüm emrini Putin vermiş

DÜNYA Haberleri

Eski Rus ajanı Alexander Litvinenko'nun ölüm emrinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından verildiği iddia edildi.

Londra'daki Yüksek Mahkeme'de yürütülen soruşturmanın kapanış oturumunda konuşan Litvinenko ailesinin avukatı Ben Emmerson, "Litvinenko'nun ölüm emrini Putin vermiştir. Bu organize suçun delilleri ortadadır" dedi. Litvinenko'nun eşi Marina da, "Soruşturmayla eşinin katillerinin ve onlara ödeme yapanların foyasının ortaya çıktığını" kaydetti. Bu arada, Soruşturma Başkanı Sir Robert Owen'ın hazırlayacağı raporu bu yıl sonuna kadar İçişleri Bakanlığı'na sunması bekleniyor. Litvinenko 2006 yılında, Londra'da bir otelde iki eski Rus arkadaşları ile çay içtikten sonra, Polonyum-210 maddesinden zehirlenerek 43 yaşında hayatını kaybetmişti.

MOSKOVA REDDETTİ

İngiltere ile Rusya arasında gerginliğe sebep olan Litvinenko'nun ölümüyle ilgili iddiaları Moskova yönetimi reddediyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...