İncirlik'ten Suriye'ye İHA'lı ilk sorti

İncirlik'ten Suriye'ye İHA'lı ilk sorti

DÜNYA Haberleri

ABD ile Türkiye'nin anlaşmasının ardından Amerikan insansız hava uçakları ilk defa İncirlik Üssü'nden bomba yüklü olarak havalandı

ABD Savunma Bakanlığı, İncirlik Hava Üssü'nden ilk defa silahlı İHA uçurmaya başladığını açıkladı. İncirlik'ten kalkan insansız hava araçlarıyla ilgili bilgi veren Pentagon Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, "Şu aşamada bir saldırı gerçekleştirilmedi. Ancak hafta sonu silahlı olarak uçmaya başladılar" dedi. ABD daha önce Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nden sadece silahsız İHA'lar kaldırıyordu. Silahlı uçuşların, Türkiye ile ABD arasında varılan 'İncirlik' mutabakatı çerçevesinde başladığı belirtildi. Washington Post'a konuşan Amerikan ordusundan başka bir yetkili ise operasyonel planlamanın tartışıldığını anlatırken, İncirlik'in Suriye'ye yakınlığı sebebiyle uçakların Suriye hava sahasında geçireceği zamanı artıracağını söyledi. Yüzbaşı Davis ülkesinin Yeni Suriye Gücünü (YSG) "kime karşı gelirlerse gelsinler" savunma desteği vereceğini vurgulayıp, "Bu gruplar rejim güçlerinin saldırısına uğrarsa, ABD jetleri Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana ilk defa doğrudan Suriye ordusunu da hedef almış olacak.?Bu konuda rejime gerekli uyarılar da yapıldı" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...