İran resmi haber ajansı Van'dan Ganch diye bahsetti

İran resmi haber ajansı Van'dan Ganch diye bahsetti

DÜNYA Haberleri

İran'ın resmi haber ajansı İrna'nın Van'la ilgili bir haberinde, bölgenin adı Fars hakimiyetini hatırlatacak şekilde Ganch olarak verildi.

İrna, Ankara-Tahran treninin saldırıya uğradığı 30 Temmuz'da 1 dakika arayla iki haber yayınladı. Saat 14:33'de verilen ve Van'daki saldırıyı anlatan haberde bölgenin adı Fars hakimiyetini hatırlatacak şekilde Ganch olarak verildi.
"SURUÇ'U KÜRT EYLEMCİLER YAPTI"
Saldırıdan çok kısa bir süre sonra verilen haberde Suruç'taki canlı bomba eylemi hatırlatıldı ve Suruç saldırısının Kürt yanlısı eylemciler tarafından yapıldığı belirtildi. Aynı haberde Türkiye'nin PKK'yı bombalamasının IŞİD'e yarayacağı iddia edildi.
"TÜRKİYE İLE KÜRTLER ARASINDA SAVAŞ BAŞLAYACAK"
İran haber ajansının bir dakika sonra saat 14:34'de verdiği haberde ise Türkiye'nin ABD ile işbirliğine başlamasının Kürt eylemcilerle yapılan Dolmabahçe görüşmelerine son vereceği, Türkiye devleti ile Kürtler arasında savaş başlayacağı, Türkiye'nin Libya'ya döneceği, bu durumda Türkiye'nin tüm altyapısının hedef alınacağı tehditkar biçimde ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...