Pakistan'da kaçırılan Çinli turist kurtarıldı

/ Kaynak: AA
Pakistan'da kaçırılan Çinli turist kurtarıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan'da bir yılı aşkın süredir Pakistan Talibanı militanlarının alıkoyduğu Çinli turist, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonla kurtarıldı.

Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han, yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, uzun süreli istihbarat çalışmasının ardından düzenlenen operasyonda Taliban militanları tarafından esir alınan Hong Hudong adlı Çin vatandaşının sağ olarak kurtarıldığını söyledi. Bakan Han, operasyonu yapan güvenlik güçlerini kutladı ve "Çinli turisti sağ olarak kurtardık. Çinli yetkililer ile de bu konuda her zaman irtibat halindeydik. En kısa sürede de kendisini yetkililere teslim edeceğiz" dedi. Han, operasyonun detaylarına ilişkin bilgi vermedi. Hong Hudong adlı Çinli turist, 2014 yılının mayıs ayında Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber-Pakthunkva eyaletinin Dera İsmail Khan kentinde Pakistan Talibanı militanları tarafından kaçırılmıştı. Çinli turistin bisikletiyle ülkeyi dolaşmak için Hindistan'dan Pakistan'a girdiği belirtilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...