Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kerkük'te dev operasyon

/ Kaynak: AA
Kerkük'te dev operasyon

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Peşmerge birliklerinin, Kerkük'ün Dakuk ve Salahaddin'in Tuzhurmatu ilçelerinde 11 köyün denetimini sağladığı belirtildi.

Operasyona ilişkin kısa bir açıklama yapan IKBY Başkan Yardımcısı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, "Bu operasyon sonucunda, terör örgütü DAEŞ'in Kerkük üzerindeki tehlikesi tamamen ortadan kaldırıldı" dedi.
- 11 köy DAEŞ'ten kurtarıldı
İstihbarat Servisi Müdürü Lahor Şeyh Cengi Talabani de 1onlarca militanın öldürüldüğü operasyon sonucunda 11 köyün tamamen kurtarıldığını bildirdi. Operasyon bölgesinde hazır bulunan Talabani, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Aldığımız istihbarat bilgilerine göre, teröristler bu bölgeden Peşmerge mevzilerine saldırmaya hazırlanıyordu. Bunun üzerine Peşmerge güçleri ve özel anti terör birimleri ortak operasyon başlattı. Operasyonda büyük bir ilerleme sağlandı. Kerkük'ün üzerindeki terörist tehdidi ortadan kaldırmak için ilerlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
- "Teröristlerden önce biz başlattık"
Peşmerge Komutanı Şeyh Cafer Mustafa da operasyonun hedefinde olan bölgelerin Kerkük kenti için çok stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Burada mevzilenen çok sayıda terörist vardı. Amaçları Kerkük merkezine doğru saldırıya geçmekti. Biz onlardan önce davranarak operasyonu başlattık" ifadelerini kullandı.
Peşmerge Bakanı Mustafa Seyit Kadir ise, "Peşmerge birlikleri saldırıya geçmeden önce, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları ve helikopterler teröristlerin mevzilerini bombaladı. Bunun akabinde, Kerkük için stratejik önemi haiz olan 11 köy kontrol altına alındı. Herşey planladığımız şekilde hedefine ulaştı" değerlendirmesinde bulundu.
Bu arada Kerkük Peşmerge Sorumlusu Westa Resul, kurtarılan köylere ilişkin bilgi vererek, şunları kaydetti:
''Elbu Necm, el-Tıbic, el-Semmake, el-Tar, Tamur, Elbu Şehap, er-Reyyan, Elbu Hasan, Ebu Zerge, İlevy ve Elbu Sel köyleri kurtarıldı. Şimdi Elbu Hasan köyündeyiz. Kerkük-Bağdat ana yoluna çok yakın bir yerdeki bu köy DAEŞ'in bölgedeki kalesiydi. O nedenle stratejik önemi büyük. Operasyon bölgenin en güneyindeki Kördere kanalına kadar devam edecektir"
Kerkük Devlet Hastahanesi'nden edinilen bilgiye göre, çatışmalarda 4 Peşmerge hayatını kaybetti, 13 Peşmerge ise yaralandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...