Taliban'a büyük darbe: 220 ölü

/ Kaynak: AA
Taliban'a büyük darbe: 220 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın Helmand vilayetinde Taliban'a yönelik başlattığı operasyonda, 220 Taliban üyesinin ölü ve yaralı olarak ele geçirdiği belirtildi.

Afganistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Güney vilayetlerinden Helmand'ın Musa Kale ilçesinde geçen hafta kontrolü ele geçiren Taliban'a yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda, Taliban üyeleri ilçeden püskürtülürken ağır zayiat verdirildi" denildi. Açıklamada ayrıca 220 Taliban militanının da ölü ve yaralı olarak ele geçirildiği ifade edildi.
NATO DESTEKLİ OPERASYON
Çatışmalarda en az 110 Taliban üyesinin öldürüldüğü kaydedilirken güvenlik güçlerinin zayiatı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.Afganistan Genelkurmay Başkanı Kadem Şah Şehim tarafından idare edilen operasyon sırasında NATO'ya bağlı 'Kararlı Destek' gücü birliklerinin de havadan destek sağladığı belirtildi.
ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT VE PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ
Kentin kontrolünün yeniden hükumet güçlerinin eline geçmesinin ardından ilçede temizlik çalışmalarının başladığı belirtilirken, yerel kaynaklar aramalar sırasında çok sayıda patlayıcı ve mühimmatın da ele geçirildiğini ifade ediyor. Taliban'ın geçen hafta ele geçirdiği stratejik öneme sahip Musa Kale, hükumet karşıtı silahlı grupların askeri eğitim kamplarının yanı sıra uyuşturucu kaçakçılarının kullandığı güzergah olarak biliniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...