Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avusturya'da mülteci alarmı

/ Kaynak: AA
Avusturya'da mülteci alarmı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avusturya polisi, artan sığınmacı akınına karşı sınırdaki kontrolleri artırdı. Polis, sığınmacıları engellemek için gece gündüz mesai yapıyor.

Avusturya hükümeti, Burgenland eyaletinde bir kamyon kasasında Suriyeli 71 mültecinin hayatını kaybetmesinin ardından Macaristan'dan Avusturya'ya gelen karayolları ve tren hattında sıkı önlemler aldı.
Avusturya polisi, sığınmacıları taşıyan araçları engellemek için Budapeşte-Viyana otoyolunda gece gündüz mesai yapıyor. Hegyeshalom, Sopron ve Kophaza sınır kapılarından giren şüpheli araçların tek tek kontrol edilmesi nedeniyle Macaristan tarafında yaklaşık 50 kilometrelik araç kuyruğu oluştuğu belirtiliyor.
Sığınmacılar, karayollarındaki sıkı kontrollerin ardından rotayı Avusturya ve Almanya trenlerine çevirdi. Ancak Avusturya ve Almanya polisi, tren yönetiminden sığınmacıların ülkeye getirilmemesini istedi. Bu kapsamda yaklaşık bin 500 sığınmacı, Avusturya'ya gelmek için iki gündür Macaristan'da bekletiliyordu.
- 1500 sığınmacı Viyana'ya geldi
Polis Sözcüsü Roman Haslinger, Avusturya polisinin Macaristan sınırında önlemlerini artırdığını, sığınmacı akını nedeniyle karayolu ve tren ulaşımının aksadığını söyledi.
Macaristan'da sığınmacıları taşıyan trenin iki gündür bekletildiğini doğrulayan Haslinger, Macaristan'dan 7 trenin bin 500 sığınmacıyı Viyana'ya getirdiğini söyledi. Haslinger, sığınma talep eden göçmenlere normal iltica prosedürünün işletileceğini, talepte bulunmayanların ise yapılacak kontrollerin ardından Macaristan'a geri gönderileceğini ifade etti.
Macaristan'dan sığınmacıları taşıyan trenlerin Viyana'ya geldiği haberleri, sığınmacılara destek verenleri tren istasyonuna yöneltti. Sığınmacılar için ekmek, yiyecek ve içecek getiren yardımseverler, uzun süre Macaristan trenin gelmesini bekledi. Trenin gelmesinin ardından sığınmacılar, ıslıklar eşliğinde karşılandı.
Daha sonra sığınmacılar, kayıt yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...