HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Almanya'da mültecilere ırkçı saldırı

Kaynak:
Almanya'da mültecilere ırkçı saldırı

DÜNYA Haberleri  / 

Almanya'nın Dortmund kentine dün gelen mültecilere karşı çıkan bir grup aşırı sağcı Neonazi üyesi, kentte gerginlik yaşattı.

Bild gazetesinde yer alan habere göre Dortmund Tren Garı'na dün ulaşan mültecileri protesto etmek için gelen 30 civarında ırkçı aşırı sağ üyesi, tren garında olay çıkardı. “Aşırı sağcılar, mültecilere öfkeli” yorumunu yapan gazete, “misafir olarak Dortmund'a gelen mültecilere tepki gösteren aşırı sağcılar, tren garında çirkin görüntülerin yaşanmasına neden oldu” diye yazdı. Olay yerine gelen çok sayıdaki polis, mültecilere karşı slogan atarak gerginlik yaşatan aşırı sağcı grubu durdurabilmek için, biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Aşırı sağcı grubun mültecileri protesto ettiği sırada, tren garında bulunan bazı sol görüşlü vatandaşlar da aşırı sağcılara karşı çıktı.
- İki trenle Dortmund'a geldi
Bild haberinde, “sadece aşırı sağcılar çirkinlikleriyle mültecileri karşılamadı, 300 kadar yardım sever, yanlarında getirdikleri yiyecek ve giyeceklerle, mültecilere kucak açtı” diye yazdı. Öte yandan Almanya'ya giriş yapan mültecilerden 1400'ü özel iki trenle Dortmund'a getirtildi. Mülteciler, Kuzey Ren Vestfalya Eyalati'nde belirlenen kentlerde yerleştirilecek.

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...