Sığınmacıları böyle karşıladılar

/ Kaynak: İHA
Sığınmacıları böyle karşıladılar

DÜNYA Haberleri  / İHA

Sığınmacılar, dün Avusturya ve Almanya'ya girişlerin serbest bırakılmasının ardından gece boyunca süren yolculuklar sonunda Almanya hayaline kavuştu.

Macaristan'daki Doğu Garı'ında günlerdir Avrupa'ya gitmeyi umut eden sığınmacılar dün sınırların açılması ve tren seferlerinin başlatılmasının ardından Avusturya ve Almanya'ya giriş yaptı. Gece boyunca süren tren seferlerinin ardından binden fazla mülteci Almanya'nın çeşitli kentlerine vardı.
Almanya polisinin yaptığı açıklamaya göre, 570 sığınmacı Saalfeld kentindeki Thüringhen kasabasına, 350 sığınmacı da Dresden'de sığınmacılar için hazırlanan askeri okula gönderildi. Sığınmacılar ayrıca ülkenin kuzeyindeki Hamburg ve batıdaki Dortmund kentlerine de giriş yaptı. 300'den fazla sığınmacıyı taşıyan otobüsler de Berlin'e vardı.
Macaristan'da kalan Afganistan, Irak ve Suriyelilerden oluşan binlerce sığınmacının da bugün Almanya ve Avusturya'ya gitmeleri bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...