ABD'den Rusya'ya 'Suriye' çağrısı

ABD'den Rusya'ya 'Suriye' çağrısı

DÜNYA Haberleri

ABD yönetimi, Rusya'nın Suriye'ye ek askeri destek sağladığına ilişkin endişesini bir kez daha dile getirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, Rusya'nın Suriye'ye ek askeri personel ve hava aracı konuşlandırmış olabileceğine yönelik haberlerden kaygı duyduklarını söyledi.
Rusya'nın niyetini anlamanın zor olduğunu belirten Earnest, "Hem özel hem de kamusal alanda, tespit ettiğimiz ve kamuoyunda rapor edilen adımların Suriye'deki çatışmaları alevlendirebileceğine işaret ettik. Bu adımlar, daha fazla hayata mal olabilir, sığınmacı akınını artırabilir ve Suriye'deki DAEŞ karşıtı koalisyonla ihtilaf riski oluşturabilir" dedi.
Rusya'nın Suriye içindeki askeri kapasitesini artırması meselesinin, Esed rejimini desteklemek için kullanılabileceğini ifade eden Earnest, Rusya dahil herhangi bir tarafın Esed rejimine yardım etmesinin uygun olmadığını belirtti.
Earnest, Rusya'nın Suriye rejimine yönelik herhangi bir desteğinin hem istikrarsızlaştırıcı hem de uluslararası toplumun çıkarlarına ters olduğunu bildirdi.
''RUSYA'NIN YAPABİLECEĞİ EN YAPICI ŞEY...''
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın toplantısında, "Rusların niyetini anlamak zor. Bu nedenle (ABD Dışişleri Bakanı John) Kerry, hafta sonu Rus mevkidaşını aradı. Bu haberlere dair hala anlamadığımız birçok şey var. Rusya'nın Suriye'deki çatışmalar konusunda yapabileceği en yapıcı şey, Beşşar Esed'e yardımlarını ve onu cesaretlendirmeyi durdurmak olur" dedi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, hafta sonu Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u arayarak Moskova yönetiminin, Beşşar Esed rejimine askeri destek sağladığına yönelik haberlerden duyduğu kaygıyı iletmişti.
Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın Suriye'ye askeri yardımı artırdığı konusunda bilgisinin olmadığını söylemişti.
İsrail basınında, Moskova yönetiminin, Suriye'deki DAEŞ ile mücadele için bu ülkeye uçak gönderme kararı aldığı şeklinde haberler yer almıştı. Kremlin Basın Sözcüsü Peskov da Rusya'nın Suriye'deki DAEŞ mevzilerine yönelik operasyona katılmadığını bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...