IŞİD'e?büyük operasyon

IŞİD'e?büyük operasyon

DÜNYA Haberleri

IKBY'ye bağlı Peşmerge güçlerinin Kerkük'ün güneyinde IŞİD'e yönelik başlattığı operasyonlarda, 5'i Peşmerge 39 kişinin öldüğü bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin Kerkük'ün güneyinde terör örgütü IŞİD'e yönelik başlattığı operasyonlar sırasında çıkan çatışmalarda, 5'i Peşmerge 39 kişinin öldüğü bildirildi. Kerkük'ün 55 kilometre güneyindeki Dakuk ilçesini elinde bulunduran IŞİD'e yönelik 3 bin kişilik geniş çaplı operasyon başlatan Peşmerge, 34 IŞİD militanını öldürdü. Çıkan çatışmalarda 5 Peşmerge hayatını kaybetti, 21'i de yaralandı. Yaralılar arasında Sosyalist Kürt Partisi'nin lideri ve peşmerge komutanlarından Muhammed Hacı Mahmud da var. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da destek verdiği operasyon sonucu Dakuk ilçesindeki 13 köy ile 1 tepenin kontrolünün Peşmerge güçlerinin eline geçtiği belirtildi. IŞİD'den kurtarılan bölgeler ise Dakuk ilçesine bağlı Ziglave, Elbu Yusuf, Til Raba, Gumbiz, Dellis, Haşişe, Saba Nisan, Til Salih, Hasan Şelal, Simud ve Elbu Muhammed köyleriyle Duser Tepesi olarak açıklandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...