Netanyahu'dan Mescid-i Aksa açıklaması

Netanyahu'dan Mescid-i Aksa açıklaması

DÜNYA Haberleri

srail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik müdahaleleri sürerken, Başbakan Binyamin Netanyahu'dan da bir açıklama geldi.

Netanyahu taş, molotof kokteyli ve benzer şeyler atan kişileri, polis ya da sivil fark etmeksizin cezalandıracağına söz verdi. İsrail Başbakanı ayrıca taş atan çocukların ebeveynleri ile birlikte yaptırıma tabi tutulacağını kaydetti.
BBC Türkçe'nin haberine göre Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyan Mescid-i Aksa'da birkaç gündür Filistinliler ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşanıyor. Yahudilerin yılbaşısı kabul edilen "Roş Aşana" tatili sırasında Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermeyen güvenlik güçleriyle camiye girmek isteyenler arasında gerginlik çıkmıştı.
Giriş yasağına karşı koyan grup geceyi camide geçirmiş, ardından polis içerideki gruba müdahale etmişti.
Çatışmada en az 20 kişi yaralanırken, Mescid-i Aksa'nın da zarar gördüğü ortaya çıkmıştı.
Pazartesi günü aracındayken göstericilerin taşlı saldırısına hedef olan bir İsrailli hayatını kaybetmişti.
Geçen yıl da İsrail yönetimi "Roş Aşana" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya girişlere sınırlama koymuş, Filistinlilerle polis arasında gerginlik yaşanmıştı.
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da dün yaptığı basın açıklamasında Mescid-i Aksa'ya İsrail'in müdahalesini kınamış, "Mescid-i Aksa'daki her ihlal ve işgal hareketi ateşle oynamaktır. İsrail şu anda ateşle oynuyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...