Rusya'dan Mescid-i Aksa açıklaması

/ Kaynak: AA
Rusya'dan Mescid-i Aksa açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya, Mescid-i Aksa'da yaşanan gerilimle ilgili İsrail ve Filistin'e itidal çağrısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa arazisinde durumun daha da kötüleşmemesi ve gerginliklerin çatışmaya dönüşmemesi için hem İsrail'in hem de Filistin'in acil adımlar atması gerektiği bildirildi. Düşünülmemiş adımların çok kötü sonuçlar doğurabileceğinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Kutsal mekanlarda istikrar korunmalı ve çatışma doğuracak bireysel hareketlerden kaçınılmalıdır. Kudüs civarındaki kutsal mekanlarda huzurun bozulması, Filistin sorununda adil çözüm şanslarını azaltacak, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da durumun daha da kötüleşmesine katkı yapacak."
Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.
Gerginlik pazar gününden bu yana devam ederken dün sabah İsrail askerleri postallarıyla Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...