ABD başkan aday adayından tepki çeken açıklama

ABD başkan aday adayından tepki çeken açıklama

DÜNYA Haberleri

Başkan aday adaylarının seçim kampanyalarının sürdüğü ABD'de, Cumhuriyetçilerin İslam karşıtı açıklamalar tepki çekiyor.

Başkan aday adaylarının seçim kampanyalarının sürdüğü ABD'de, Cumhuriyetçilerin İslam düşmanı sözleri tepki toplamaya devam ediyor. Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Ben Carson, "Kesinlikle Müslüman birinin ABD Başkanı olmaması gerektiğini" savundu.
- "Kesinlikle desteklemem"
Katıldığı bir tv programında Müslümanlara ilişkin soruyu yanıtlayan Carson, "Bu millettin başına bir Müslüman getirmemizi desteklemem. Kesinlikle bunu kabul etmezdim" dedi. ABD Başkanı'nın inancının ABD anayasasıyla uyumlu olması gerektiğini söyleyen Carson, 'İslam'ı anayasayla uyumlu görüp görmediği' sorusuna ise "Hayır, kesinlikle uyumlu görmüyorum" yanıtını verdi.
- Donald Trump da ırkçı sözler sarfetmişti
Cumhuriyetçi Parti'nin popüler aday adaylarından Donald Trump da, ABD Başkanı Barack Obama'nın 'Müslüman olduğunu' iddia eden bir destekçisini düzeltmediği için hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler tarafından eleştirilmişti.
Trump'ın destekçisi ayrıca "Bu ülkede bir sorunumuz var, o da Müslümanlar" demişti.
- Tepkiler sürüyor: Nefret ABD değeri değildir
Nitekim Demokrat Parti'nin başkan aday adaylarından Martin O'Malley, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “ABD halkı, Cumhuriyetçi Parti'nın Müslüman karşıtı bağnazları Trump ve Carson'dan daha iyidir. Nefret, bir Amerikan değeri değildir" diye yazdı.
Kaynak: Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...