Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'den Rusya'ya uyarı!

/ Kaynak: DHA
İsrail'den Rusya'ya uyarı!

DÜNYA Haberleri  / DHA

Rusya'nın Suriye'ye doğrudan askeri destek vermeye başlamasından rahatsız olan İsrail, Moskova'ya diplomatik çıkarma yaptı.

İsrail Başbakanı Netanyahu Rusya Devlet başkanı Putin ile görüştü.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmede İsrail Başbakanı Netanyahu, 'ziyaretinin amacının Rus ve İsrail kuvvetleri arasında yanlış anlama olmasını önlemek olduğunu' söyledi.


Netanyahu, Suriye'de Hizbullah'a silah tedariki sağlanmasını, Suriye ordusunun ve İran'ın İsrail'e karşı 'ikinci bir cephe' açmasını önlemeye kararlı olduklarını da ifade etti.


“Suriye, kendi devletini korumaya çalışıyor”


Rusya Devlet Başkanı Putin de Rusya'nın Ortadoğu'daki hareketlerinin “her zaman çok sorumlu olduğunu ve böyle olmayı sürdüreceğini” söyledi. Putin, “Suriye ordusunun ve genel olarak Suriye'nin ikinci bir cephe açacak durumda olmadığını görüyor ve biliyoruz. Suriye kendi devletini korumaya çalışıyor” dedi.


İsrail basınına göre Netanyahu hükümeti, zaman zaman Hizbullah'a silah sevkiyat noktalarını hedef alan ve Suriye'den yapılan roket atışlarına cevap veren İsrail savaş uçaklarının, Rus jetleri ve Rusların kontrol ettiği uçaksavar sistemleriyle karşı karşıya gelmesinden endişe ediyor.


Netanyahu'ya İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Gadi Eisenkot ve İsrail Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Herzl Halevi'nin eşlik etmesi ziyaretin stratejik açıdan önemini gösterdi.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...