Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya ile İsrail arasında Suriye için 'ortak mekanizma'

/ Kaynak: AA
Rusya ile İsrail arasında Suriye için 'ortak mekanizma'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye konusunda 'yanlış anlaşılmaların' önüne geçilebilmesi için İsrail ve Rusya arasında ortak bir mekanizma kurulacağı bildirildi.

İsrail Başbakanlık Ofisinden, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Moskova'da yaptığı görüşmeyle ilgili yazılı açıklama yayımlandı. Açıklamada Netanyahu'nun, "İsrail'in güvenliği için çok önemli olan Suriye konusunu gündeme getirdim ve yapıcı bir diyalog oldu. Rus ve İsrail güçleri arasında yanlış anlamaların önüne geçebilmek için ortak bir mekanizma kurulması kararlaştırıldı" şeklindeki ifadelerine yer verildi. "Yanlış anlamaların önlenmesinin çok büyük öneme sahip olduğuna" dikkati çeken Netanyahu, açıklamasında şunları kaydetti: "İsrail, Suriye toprakları üzerinden Hizbullah'a gelişmiş ve ölümcül silahların transferini önlemek için aralıksız çalışıyor. İsrail, İran'ın Golan Tepelerinde kurmaya çalıştığı ikinci bir terör cephesini kabul etmeyecektir. İsrail, bu konuda harekete geçiyor ve Rusya da dahil herkesin bunun nasıl yapıldığını bilmesi önemli. Yanlış anlaşılmaları sonra değil daha ortaya çıkmadan önlemek önem arz ediyor."
Rusya'ya dün düzenlediği çalışma ziyareti kapsamında Putin'le görüşen Netanyahu, "Ortadoğu'daki gelişmelerle alakalı endişelerini görüşmek üzere Moskova'ya geldiğini" söylemişti. Putin de görüşme sırasında Rusya'nın Ortadoğu politikasının her zaman "sorumlu" olduğunu kaydetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...