Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'in katlettiği 18 yaşındaki Filistinli kız toprağa verildi

/ Kaynak: AA
İsrail'in katlettiği 18 yaşındaki Filistinli kız toprağa verildi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin katlettiği Filistinli genç kız Hedil el-Heşlemun, Batı Şeria'da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi

Dün sabah El Halil'de İsrail askerleri tarafından vurularak ağır şekilde yaralanan ve akşam saatlerinde hayatını kaybettiği açıklanan Heşlemun için düzenlenen cenaze törenine binlerce Filistinli katıldı.
- Şehitler kabrine defnedildi
Heşlemun'un Filistin bayrağına sarılı naaşı ilk olarak El Halil'deki Hüseyin Camisi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Filistinli genç kız El Halil'deki Şüheda Kabristanlığı'nda defnedildi.
Cenaze töreni boyunca ellerinde Filistin bayrağı taşıyan binlerce kişi, İsrail'in Filistin halkına yönelik işlediği suçları kınayan sloganlar attı. İsrail askerlerinin dün sabah El Halil kentindeki Şüheda Caddesi girişinde bulunan askeri kontrol noktasında yaraladığı 18 yaşındaki Hedil el-Heşlemun'un akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklanmıştı.
İsrail ordusu, Filistinli genç kızın askerlere bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğunu iddia ederken, Filistinliler bu iddiayı kesin bir dille yalanlamış ve İsrail askerlerinin Heşlemun'u peçesini çıkarmayı reddettiği için soğukkanlılıkla öldürdüğünü savunmuştu. Filistinli aktivistler internette yayınladıkları fotoğraflarla da bu iddialarını desteklemişti.
Filistinli genç kızın babası Salah el-Heşlemun da dün akşam yaptığı açıklamada, "Kızımı vahşice ve kasıtlı olarak öldürdüler" demişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...