Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Rus ordusu Suriye'deki saha operasyonlarına katılmayacak'

/ Kaynak: AA
'Rus ordusu Suriye'deki saha operasyonlarına katılmayacak'

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Putin, 'Suriye veya diğer herhangi bir devlette bir saha operasyonuna katılmayacağız. En azından şu anda öyle bir planımız yok' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerikan CBS televizyonunda Charlie Rose'un sorularını yanıtladı. Suriye'de meşruiyeti kalmamış eli kanlı katil Esad'a arka çıkmasını, “meşru hükümeti destekliyoruz” diye tanımlayan Putin, Esad'ın kendi halkını hedef almasına dair soru üzerine, “Bugün, devamlı Esad'in kendi halkıyla savaştığını söylüyorsunuz ama Suriye'nin yüzde 60'lık bölümünü kontrol edenlerin kim olduğuna bakın, DAEŞ ve El Nusra gibi diğer terörist organizasyonlar” değerlendirmesinde bulundu.
Putin, “Suriye'deki krize, etkili hükümet yapılarını güçlendirmekten ve onlara terörizmle mücadelede yardım etmekten başka bir çözüm yok. Bunun yanında, onları, reformlar yapmaya ve rasyonel muhalefetle olumlu diyaloğa girmeye de teşvik etmek (gerekli)” diye konuştu. Suriye'de sahaya Rus askeri göndermeye hazır olup olmadığına yönelik soru üzerine ise Putin, “Suriye veya diğer herhangi bir devlette bir saha operasyonuna katılmayacağız. En azından şu anda öyle bir planımız yok. Ancak hem Esed hem de diğer ülkelerdeki partnerlerimizle çalışmalarımızı yoğunlaştırmayı düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...