İsrail güçleri bir Filistinliyi yaraladı

/ Kaynak: AA
İsrail güçleri bir Filistinliyi yaraladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kudüs kenti yakınlarında arabasıyla Yahudi yerleşimcilere çarpan Filistinli sürücünün, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı bildirildi.

İsrail basın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kudüs yakınlarında Filistinli bir sürücü arabasıyla 2 yerleşimciye çarptı. Olayda 2 yerleşimci hafif yaralandı. İsrail askerlerinin ateş açması sonucu Filistinli sürücünün yaralandığı kaydedildi. Filistin'deki Ahrar Esirleri Araştırma Merkezi Müdürü Fuad el-Hafaş ise söz konusu olayla ilgili şüphelerinin olduğunu kaydederek, "İsrail askerleri, güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle Filistinlileri öldürmeye çalışıyor. Bu kesinlikle yalan" dedi. İsrail polisinin, dün ülkenin güneyinde "bir askeri bıçakladıktan sonra silahını alarak kaçmaya çalıştığı" iddiasıyla bir Filistinliyi vurduğu belirtilmişti. Ayrıca Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın Meclis kapısı yakınlarında Filistinli kadının, bir Yahudi yerleşimci tarafından vurularak ağır şekilde yaralandığı bildirilmişti. İsrail'in, Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. İsrail polisi, 27 Eylül pazar akşamından beri Mescid-i Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor. Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...